sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Renen viettitestaus

...tehtiin jo syksyllä, mutta laiskana en ole jaksanut noita videoita ladata You Tubeen kuin vasta  nyt. Tässä siis olisi sitä matskua: 




Aika tutulla lailla Rene käyttäytyi, ja vaikka luinkin jostain hyvän moton: "Älä valita, äläkä selitä", mikä olis tosi hyvä ohjenuora omaankin elämään, niin selittelen nyt iiiihan pikkasen kuitenkin.

Nimittäin, Rene käyttäytyi tosi epärenemäisesti tuossa testin alussa, sillä ei mennyt heti  maalimiehen luo. Olin siitä tosi yllättynyt. Voi olla, että heppu oli ihan oikeasti sen mielestä epäilyttävä, mutta ennen kentälle menoa kävi niin, että heitin Renen lelun kaverilleni, joka sitten vilautti lelua Renelle ja vei sen edellämme maalimiehelle. Rene veti innoissaan kentälle mennessä, ja jäi sitten tuijottelemaan tätä kentän laidalla oleva kaveriani. Olen sitä mieltä, että tuo alkukankeus johtui siis siitä, että Rene luuli lelunsa olevan kaverillani.

Puolustuskäyttäytyminen ei näytä Renellä olevan pinnassa, mikä nähtiin jo luonnetestissäkin. Se on hyvä ominaisuus arkielämässä, ja aika luottavaisesti voin suhtautua Renen pitkämielisyyteen.  Hiukan harmitti etten tajunnut, että koiraa olisi saanut tuossa tilanteessa vähän rohkaista, nyt olin luonnetestimäisesti hyvin passiivisena.

Testi oli ihan mielenkiintoinen, ja harmitti kun en siinä tilanteessa keksinyt mitään kysyttävää, vaan vasta jälkeenpäin. Aika paljon mietin sitä, kuinka paljon koulutushistoria vaikuttaa käytökseen. Oma koirafilosofiani kun on sellainen, että pyrin saamaan koirasta pois kaiken aggressiivisen käytöksen jo pennusta asti. Jäi siis mietityttämään että olisiko Rene käyttäytynyt uhkaan toisin, jo olisin antanut siihen luvan vaikkapa rohkaisemalla. Nimittäin arkielämässä ei olisi sallittua pöhistä ihmisille...

Saaliskäyttäytymisestä tuli ihan hyvät kommentit, se oli myös mielenkiintoinen, sillä oma mututuntuma on vain ollut että "kait se ihan kivasti leikkii".


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti