sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Tokokuulumisia

Käytiin eilen ensimmäistä kertaa ihan yksityisopetuksessa, kun kaverin kanssa oppia haettiin pätevältä Leena Välimäeltä. Saatiin hyvää palautetta seuraamisesta ja kuulema täyskäännökset on kivan näköiset koska koira selvästikin tykkää niistä. Kyselin vinkkejä kokeenomaisiin treeneihin, meidän valuvaan luoksetulon pysäytykseen ja meidän hitaita kaukojakin katsottiin. Kaveri sai hyviä vinkkejä tunnariin ja niillä ohjeilla ajattelin lähteä sitä nyt tekemään. Eli lenkille aina tunnarikapula mukaan ja jonkun puiston kautta piilotusleikkiä tekemään. Onneksi tilasin juuri sadan kappaleen erän, riittää pieneksi hetkeksi... Sata kuulostaa suurelta määrältä, mutta eihän se sitä ole kun alussa kapuloiden pitää olla hajuttomia, joten niitä myös kuluu.

Tykkäsin Lentsun tyylistä todella paljon, sillä hänen koulutuksensa on hyvin koiralähtöistä ja perustuu siihen että koiralla on kivaa. Paljon puhutaan siitä että koiralle pitää olla "reilu", ja tämän kouluttajan kohdalla uskon että ajatus todella toteutuu. Sellaista arvostan todella!

Saatiin kivaa palautetta ja hyviä  vinkkejä ja lähdin siis tunnilta hyvillä mielin ja lisää treeni-intoa taas mukana. Oli ihan kiva nyt tässä vaiheessa käydä kuulemassa oikeasti pätevän kouluttajan mielipide meidän tekemisistä.

Viime syksyn viikottaisissa ryhmätreeneissä otin uudelleen käsittelyyn kontaktin, ja nyt kevään teema meillä on ollut kokeenomaiset treenit. Pääasissa ollaan tehty muutaman liikkeen ketjutuksia, eli hiljalleen opeteltu palkkaamattomuutta. Kontaktitreeneissä olen tehnyt harjoituksia joissa sanasta "valmis" tai "seuraa" tulee heti lelupalkka. Lisäksi ollaan tehty perusasennossa kontaktia niin että ympärillä on häiriötä. Myös liikkeiden välien siirtymisiä ja liikkeen alkujen sivulle tuloista olen nyt yrittänyt tehdä hauskoja juttuja joista saa palkkaa. Hassua miten sitä on jättänyt huomioimatta mitä tapahtuu liikkeiden väleissä ja harjoitellut pöljänä vain yksittäisiä liikkeitä ja niiden osia. No, mutta hyvä että edes joskus tajuaa... ;)

Kevään ketjutustreenit ovat tuottaneet tulosta, ja kahden liikkeen ketjutus siirtymisineen tuntui nyt jo  helpolta ja Rene vaan paransi menoaan. Jee. Siistiä yhtäkkiä huomata että se harjoitushan on tuottanut tulosta! Olen tehnyt vähän pidempiä seuraamisia, ja palkannut lelulla sitten kun Rene pienen väsähtämisen jälkeen uudelleen tsemppaa. Tuntuu että Rene on tajunnut idean ja yrittää vaan enemmän liikkeiden edetessä.

Tänään iltalenkin yhteydessä tehtiin yksi tunnari, ja pitkästä aikaa muisteltiin vähän seuraamisen osia, pysähdysten istumisia (istumisesta pitäisi nyt tehdä se tosikivajuttu) ja täyskäännöksiä. Nyt pitää vaan jatkaa treenailua ja huhtikuussa olisikin sitten Sari Kärnän tokoviikonloppu! Rene on kyl vaan mainio kaveri, ja eläinten koulutus loputtoman mielenkiintoinen juttu. :)

1 kommentti:

  1. Blogikirjoituksiasi on ollut suuri ilo lueskella omaa pikku treenikaveria odotellessa. Tyylisi kouluttaa tuntuu innostavalta sekä tulokselliselta. Toivottavasti aikasi sallii joskus blogin pariin palaamisen.

    VastaaPoista