sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Perustokoilut

Hei tämänhän piti olla treenipäiväkirja, joten kirjataapas nyt sitten jotain. Alkuviikolla on naksuteltu koiran väsyttämiseksi ja omaksi huviksi mm. kosketusalustaa ja ämpärille nousemista, torstaina tokoiltu sisähallissa ja perjantaina tehty yksi lyhyt taajamajälki jossa mukana oli pururadan ylitys. Homma oli kyl Renelle ihan helppo nakki.
Tänään tokoiltiin lähikentällä ja tehtiin seuraavaa:

  • paikalla istumista kun viritin ruutua
  • ruutuun menoja läheltä (monta), Rene alkaa jo tarjoamaan jos ei heti löydy oikea paikka. Lisäksi otettiin pallolla pari vauhdikasta juoksua kauempaa. Kivaa oli Renellä ja toimi hyvänä lämmittelynä.
  • ruudussa maahan meno ja sen jälkeen kävelin "zetaa" ja Rene sai ampaista "seuraa"-käskystä kädessäni olevalle lelulle
  • kentälle menoja  (x 5). Aluksi odotellaan kentän laidalla perusasennossa, koira saa muuten olla vapaasti ja katsella, sitten "yhdessä" käskyllä kentälle josta kävellessä/perusasennon jälkeen/vapautuksen jälkeen pallopalkka.
  •  pidempiä seuraamisia pari kappaletta, Renellä oli näiden lämmittelyjen jälkeen hyvä meininki
  •  muutama paikallamakuu kun kentän ohi meni koiran ulkoiluttajia, mukana yksi musta räyhäävä labbis, ei ongelmia, mutta kyllä Renen pää vähän pyöri.  :) Olin itse lähellä varmistamassa ja palkkasin mm. räyhäämisen aikana sekä kontaktista.
  • maahan menemisiä kun koira katsoi ulkoilijoita, olin itse lähellä ja tarkoitus oli vahvistaa sitä että kuulee käskyn vaikka kontakti minusta tippuisikin ja ajatus olisi häiriössä (x3)
  • parin askeleen seuraamisia oikealle, vasemmalle ja taaksepäin (x2-3)
  • liikkeestä maahan meno ja siitä kesken kävelyni yllättäen vapautin koiran kädessäni olevalle lelulle (x2-3). Näitä en tekisi mikäli paikallaolossa olisi epävarmuutta, mutta ne on meillä aika luotettavat ja nyt haen sitä että koira pysyy skarppina myös istumaan/maahan jätettynä, sillä mitä vaan kivaa voi tapahtua. Tuntuu toimivan. 
  • kerran luoksetulosta maahan (meni hyvin!) ja kerran seisominen niin että pallo lensi heti. Näitä ei olla tehty varmaan puoleen vuoteen...
  • vauhdikas, hetsattu metallikapulan heitto ja heti kun koira tarttuu ja kääntyy minua kohti niin lelu esille ja juoksten karkuun (x1)
  • metallikapulan nosto läheltä ja pallopalkka heti kun tarttunut (x2-3). Näitä en tehnyt paljoa jotta hyvä vire säilyisi.
 Jaa-a, voi olla että tehtiin jotain muutakin. Tuollaisia meidän treenit on, aika paljon tehdään mutta pyrin nykyään siihen että toistoja olisi yhtä liikettä kohti vain 3-5 ja treeneissä koko ajan vauhtia ja hauskuutta. Ja tietenkin aina pyrin siihen että homma onnistuu ja Rene vaan ihmettelee et miten se onkin kaikessa niin mahottoman hyvä. Rene saikin juosta ja riehua aikalailla taas ja oli kyllä ihan intsinä ja aika usein löytyi se kaipaamani "hullun kiilto" silmiin. ;)
Yritän nyt taas keskittyä kontaktiin ja siihen että koira olisi skarppina ja kontaktissa vaikka olisin kauempanakin. Meil oli kivaa ja koira toimi hyvin. Ihana harrastus. :) Ja tääl kaupungis on niin hyvä kun häiriöreeniä saadaan nyt ihan ilmatteeks.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti