keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Kaukokäskyjen alkeita


Laitanpa tänne lyhyen videon meidän kaukokäskyjen alkeista. Olen opettanut seisomasta maahan ja takaisin niin että oikean takatassun pitäisi pysyä paikallaan. Ylösnousu on varmin tällä hetkellä. Kuvaaminen teki taas hyvää, sillä tuosta edestä on välillä vaikea nähdä koska tassu todella pysyy paikallaan. Ihmekös liike on vaikea kun näköjään palkkaan vaikkei ihan oikein mennytkään, hups. 
Seisomasta istumaan on tosi vaikea, sen Rene tekee liian nopeasti ja aina pompahtaa takatassut inasen eteenpäin...vinkkejä tähän saapi lähettää. :)

Tulossa myös jälkiviteota kunhan ehdin lataamaan...



2 kommenttia:

  1. Eipä tuo huonolta näytä ollenkaan :) Miten lähdit opettamaan tuota seisomista noihin kaukoihin? Olen kauheasti miettinyt miten lähtisi liikkeelle, eli miten sen seisomisen saisi esille eli koiran nousemaan ylös. Pitäiskö ensin opettaa paikallaan seisominen erikseen (eri sanalla kuin jäävissä / luoksarissa) ja sitä kautta koittaa, vai jotenkin yrittää houkutella seisoma-asentoon makuulta ja istumasta... Tuo Luna kun ei vaan imuutuksesta ymmärrä yhtikäs mitään, ei se älyä seurata namikättä kun on kaikki temppunsa opetellut naksuttelun ja sheippaamisen kautta. Jos avittaisi vähän kädellä mahan alta? Miten sä olet tuon opettanut?

    VastaaPoista
  2. Jee, joku näköjään seuraa meidän blogia. ;D

    Hmmm...mä taisin ensin opettaa tuota hissinä maahan menoa, eli namikäden avulla koira leikkiinkutsuasentoon ja siitä pylly alas. Sitten vain ohjasin namikäden avulla seisomaan ja käytän tässä "ylös" sanaa. Tuossa olisi hyvä olla vähän huonompi nami ja rauhallinen ohjaus kädellä, meillä ongelmana on että Rene on vähän liiankin innokas. Sitten aloin palkata vain silloin kun tuo tassu pysyi maassa. Mietin että voiko koira oikeasti sen tajuta, ei kai se voi olla niin tietoinen siitä mitä se tekee. Pari kertaa Rene oli vähän hämmentynyt että mitä haluan, mutta sitten yhtäkkiä yön yli nukuttuaan oli tajunnut tuon! Nyt tarttis keksiä miten saan istumaan sen niin että tassu pysyy paikallaan. Ja ihan alussa vasta ollaan kun olen edelleen ihan lähellä ja yritän saada vain tekniikkaa kuntoon.
    Uskoisin että Luna oppii kyllä seuraamaan namikättäkin, tehkää ensin vaikka jotain "namikäden seuraamisharjoituksia" vaikka ihan vaan kävellen tms? Mä olen ollut vähän laiska ja tosi vähän sheipannut ja enemmänkin ohjannut... ;)Sheippaus on kyl mahtava työkalu!

    VastaaPoista